Edirne Hava Durumu 15 Günlük
Edirne'de bugün açık bir hava durumu bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklık değeri 23°C, en düşük sıcaklık değeri ise 10°C olacak.
(23 Nisan 2025 Çarşamba)

Edirne merkezde şu an hava açık 11°C.
Edirne Saatlik Hava Durumu






























Edirne Hava Durumu (15 Günlük)
Edirne İl merkezinde bugün, yarınki ve önümüzdeki 15 gün boyunca hava durumu verilerinin aşağıdaki gibi olacağı tahmin ediliyor.
- Çarşamba
23 Nis23° 10°açık - Perşembe
24 Nis23° 9°açık - Cuma
25 Nis23° 10°hafif yağmurlu - Cumartesi
26 Nis23° 10°açık - Pazar
27 Nis17° 9°hafif yağmurlu - Pazartesi
28 Nis17° 6°kapalı - Salı
29 Nis19° 5°parçalı bulutlu - Çarşamba
30 Nis20° 8°kapalı - Perşembe
01 May12° 8°hafif yağmurlu - Cuma
02 May17° 4°parçalı az bulutlu - Cumartesi
03 May16° 5°kapalı - Pazar
04 May18° 6°az bulutlu - Pazartesi
05 May19° 4°açık - Salı
06 May21° 5°kapalı - Çarşamba
07 May21° 12°hafif yağmurlu
Edirne Köy ve Mahallelerinde Hava Durumu
Edirne Detaylı Hava Durumu Raporu
Edirne'de bugün açık bir hava durumu bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklık değeri 23°C, en düşük sıcaklık değeri ise 10°C seviyesinde olacak.
Edirne'de yarın yağış var mı?
Edirne'de şu an nasıl bir hava durumu hakim?
Şehirde anlık olarak çok nemli (%89) ve rüzgarın hissedilmeyecek kadar az estiği (0.55km/h) açık bir hava durumu hakim. Bulut oranı ise %1 seviyesinde seyrediyor.
Edirne'de Bugün Yağış Bekleniyor mu?
Hayır bugün yağış beklenmiyor.
Edirne'de yarın nasıl bir hava durumu bekleniyor?
Yarın (Perşembe) Edirne şehir merkezi ve çevresinde açık bir havanın olacağı tahmin ediliyor. Yarın en yüksek sıcaklık değeri 23°C en düşük sıcaklık ise 0°C civarında olacak.
Hayır yarın Edirne ilimizde yağış beklenmiyor.
Edirne'de Cuma günü nasıl bir hava durumu bekleniyor?
Yarından sonraki gün yani Cuma günü Edirne'de havanın hafif yağmurlu olması bekleniyor.
Edirne Hava Durumu Özellikleri
Edirne, Türkiye’nin Avrupa topraklarında bir sınır ili ve bu ilin merkezidir. Marmara Bölgesindedir. Topraklarının küçük bir kısmı bölgenin Istranca Bölümü, büyük bir kısmı ise Ergene Bölümü içinde yer alır. Doğusunda Kırklareli ve Tekirdağ, batısında Yunanistan, kuzeyinde Bulgaristan, güneyinde Ege Denizi, güneydoğusunda Çanakkale vardır. Merkez ilçe dahil 9 ilçedir. Bunlar; Merkez ilçe, Enez, Havsa, İpsala, Keşan, Lalapaşa, Meriç, Süloğlu ve Uzunköprü'dür.
Yüzey şekilleri fazla engebeli değildir. Geniş düzlükler ve basık tepeler hakimdir. Kuzeyde Istranca (Yıldız) Dağları’nın il içine sokulan kolu fazla yüksek değildir. Ergene havzasına doğru kademeli olarak alçalan bu yükseklikler 600 m’den 40 m’ye kadar iner. Güneyde Koru Dağı (676 m) yükselir. Bu dağlar arasında Ergene Havzası, Meriç ve Tunca ovaları yer alır. Ergene havzasında, yüksekliği 125 m’ye ulaşan basık tepeler vardır.
Akarsu ve Göller
En önemli akarsular, Meriç nehri ve kollarıdır. Bulgaristan’dan doğan Meriç, topraklarımıza girdikten sonra Arda, Tunca ve Ergene kollarını alır, Türk - Yunan sınırını çizerek Ege Denizine dökülür.
Göller ilin güneyinde, Enez ilçesi sınırları içinde toplanmıştır. En büyükleri, 8 km² olan Gala Gölü’dür. Diğerleri ise Dalyan, Pamuklu ve Sığırcılı gölleridir. Ayrıca sulama ve taşkın önleme maksadıyla yapılmış Altınyazı ve Kadıköy baraj gölleri ile Alıç regülatörü de vardır.
İklim
İlin iç kısımlarında kara iklimi, Ege kıyılarında ise Akdeniz iklimi hakimdir. Bu iklim tipine Trakya geçit iklimi de denir.
İlde Marmara, Karadeniz ve Ege denizlerinin etkisiyle zaman zaman ve yer yer farklı iklim tipleri görülebilir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu zaman ve yerlerde kışlar ılık ve yağışlı geçer. Kara iklimi hakim olduğu zaman ise, kışlar çok soğuk ve kar yağışlı, yazlar sıcak ve kurak geçer. En çok yağış aldığı ay aralık ayıdır. Yıllık ortalama yağış miktarı ise 100.2 mm'dir.
Yağışlar ilkbaharda olur. Etrafı tepelerle çevrili olan Ergene havzasında kara iklimi hakimdir. Yıllık sıcaklık ortalaması Edirne merkezde 13,5°C’dir.
Edirne Bitki Örtüsü
Bitki örtüsü de iklime uyarak çeşitlilik gösterir. Ormanlık alanlar azdır. İl topraklarının ancak % 13'ü orman sahasıdır. Ormanlar daha ziyade Istranca Dağları'nın il topraklarına giren bölümünde ve güneyindeki Koru Dağı'nın yamaçlarında görülür. Bozkır alanlar Ergene havzasında görülür. İlin Ege Denizi kıyıları ise, Akdeniz ikliminin tipik bitkisi olan makiliklerle kaplıdır.
Ekonomi: Temel geçim kaynağı tarımdır. Hayvancılık tarımdan sonra gelir. 269.198 hektar ekilebilen arazinin % 52’si tahıllara, % 1,3’ü baklagillere, % 1,2’si endüstri bitkilerine, % 44,5’i yağlı tohumlara, % 1'i yumru bitkiler ziraatine tahsis edilmiştir. İlde meyvecilik de yapılmaktadır.
Hayvancılık, tarımdan sonra gelir. Türkiye hayvan varlığının ancak % 0,6’sı Edirne’dedir. En çok koyun (381.320), kıl keçisi (90.180) ve sığır (95.941) beslenir. Edirne, bilhassa beyaz (teneke) peyniri ile Türkiye çapında ün yapmıştır. Tavukçuluk da yapılır. Arıcılık önemlidir.